Selecteer een pagina

Even voorstellen

Wie is Helga?

Mijn naam is Helga Wensink – van Gemmert en ik ben in 1967 geboren in Loosduinen. Op mijn 10e verhuisde ik met mijn ouders en zusje naar Bergentheim, een dorp in de provincie Overijssel. Dat was een hele omschakeling.

In december 1985 trouwde ik en zijn we in Loozen gaan wonen. Daar kregen we drie kinderen. Twee zonen en een dochter. De oudste twee zijn inmiddels het huis uit en de jongste is recent weer thuis komen wonen. We hebben haar paarden en onze haflingers hier aan huis staan.

Ik werk 2 dagen in de week in een bakkerij in Hoogeveen en ik heb sinds augustus 2011 mijn eigen massagepraktijk aan huis waar ik mensen behandel met shiatsu.

Toen het paard van mijn dochter problemen kreeg kwam de gedachte op, dat wat ik voor mensen kon doen, ook voor paarden mogelijk moest zijn. Dat bleek ook zo te zijn. En naast de behandeling door de reguliere veearts is hij ook, naar volle tevredenheid, behandeld door een paardenshiatsutherapeut.

Mijn interesse was gewekt en ik ben de driejarige opleiding tot paardenshiatsutherapeut gaan volgen in Durbuy in België. Daar heb ik ontzettend veel geleerd en ook weer een andere vorm van shiatsu voor mensen ontdekt. In 2015 heb ik de opleiding met goed gevolg afgerond.

In 2016 en 2017 heb ik begeleiding mogen geven bij een aantal  initiatieweekenden van de opleiding, zodat ik ook zelf mijn eigen initiatiecursus mag geven om mensen de beginselen van de paardenshiatsu te leren.

Shiatsu geven is ontzettend leuk en dankbaar werk. Je ziet de paarden en mensen genieten en verbeteren. Het is mij in de loop der tijd opgevallen dat de beste resultaten ontstaan als ik paard en ruiter allebei behandel. Dat is dan ook wat ik het liefste doe.

 

 

Volg mij op Social Media:

Stoelshiatsu

Groningen

Een korte praktijkgerichte opleiding waarin je leert om mensen te behandelen op een speciaal daarvoor ontwikkelde stoel. Deze kortere behandeling wordt ook nog wel eens gegeven als bedrijfsmassage.  Je kunt vooral goed de nek en schouders behandelen. Zelf gebruik ik de stoel ook wel als eerste kennismaking met shiatsu.

Shiatsu Ryoho

Groningen

Je leert, in 1 jaar, functiestoornissen te bestrijden bij mensen. Shiatsu Ryoho is gebaseerd op de Namikoshi methode. De de oosterse filosofie is richtinggevend, maar is ook te verklaren met het westerse wetenschappelijke model. Vooral de overeenkomsten tussen de twee denkmodellen worden benadrukt. Ook anatomie, fysiologie en pathologie zijn onderdelen van de opleiding.

Paardenshiatsu

Durbuy (België)

Je leert, in 3 jaar, helende shiatsutechnieken, technieken bij specifieke problemen, speciale punten op de meridianen en juiste diagnose stellen bij paarden met elk jaar een theoretisch en een praktijkexamen. Over de drie jaren verdeeld zijn er ook lessen in shiatsu voor mensen. Waar je dan in het derde jaar een theorie en praktijk examen voor doet.

Klassieke Shiatsu

Den Haag

Dit is een vierjarige HBO opleiding, voor het beroep shiatsu therapeut. Het bestuderen, beoefenen en ontvangen van Do-In en Shiatsu geeft de basis. Hiermee kan je je eigen leven, en dat van je klanten, kwalitatief verbeteren. Je leert een bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg en het maatschappelijk welzijn van de mens. Ik heb nu het derde jaar bijna afgerond.

Hoe klanten mij ervaren

Door mijn zittende/computer werkzaamheden, krijg ik last van mijn schouder en nek.

Naast dat het een hele ontspannende en fijne behandeling is, kan ik weer een aantal weken vooruit zonder klachten.

Helga luistert goed naar de klachten en geeft tips hoe beter om te gaan met de klachten en deze te voorkomen.

Annemiek, 36 jaar

Coördinator uit Gramsbergen

Wil jij dat jouw paard een happy athlete wordt en er zelf ook een zijn?

Laat ons dan samenwerken om dat mogelijk te maken!