Happy, ontspannen en in balans!

9

Merk jij als ruiter dat je scheef zit?

Komt dat omdat je zelf een voorkeurskant hebt of omdat je paard scheef is en jou naar zijn voorkeurskant drukt?

9

Buigt je paard de ene kant makkelijker in dan de andere?

Zwaait je paard uit, kantelt hij zijn hoofd of loopt hij op drie sporen?

9

Heb jij ongelijke druk op de teugels?

Blokkeert je paard op een kant of oefen je zelf ongelijke druk uit?

Een happy combination worden

Een ontspannen rechtgericht paard met een evenwichtige ruiter die goed in balans zit. Dat is ook mogelijk voor jou!

Als de basis goed is, kun je daarop verder bouwen. De basis is om te beginnen jouw paard en jijzelf. Natuurlijk zit daar dan nog weer een heel team omheen. Een veearts, een hoefsmid, een tandarts, een zadelmaker en ga zo maar door. Maar ook een paardenshiatsutherapeut kan daar bij horen. Om ervoor te zorgen dat je paard in balans komt en/of blijft.

Veel ruiters willen alleen het allerbeste voor hun paard en vergeten daarbij zichzelf. Maar als jij de beste versie van jezelf bent, is dat ook het beste voor jouw paard. En dat bereik je door ook jezelf te laten behandelen. Zodat jij ook in balans komt en/of blijft.

Ook ontspanning is vaak nodig voor zowel paard als ruiter. Of het nu om wedstrijdstress gaat of om andere “‘spannende” situaties.

 

 

Het is mijn missie om elk paard en elke ruiter te helpen een happy athlete te worden.  

Wat doe ik dan?

Ik geef shiatsutherapie. Shiatsu is een oosterse geneeswijze met dezelfde theoretische achtergrond als acupunctuur. Alleen gebruik je bij shiatsu geen naalden, maar je duimen of handpalmen. Shiatsu wordt bij mensen over de kleding heen gegeven.

In augustus 2011 heb ik mijn shiatsu praktijk voor mensen geopend. Vrij snel daarna ben ik met de driejarige opleiding voor paardenshiatsutherapeut begonnen in België. Hier ben ik in 2015 voor geslaagd.

Paarden kunnen in hun behandeling vaak heel goed aangeven waar de pijnpunten zitten die ze graag behandelt willen hebben.

Als jij ontspannen en in balans bent kan je een oefening beter uitvoeren. Je focus en controle is beter. Dat geldt ook voor je paard. Het creërt rust in de opleiding en communicatie met je paard.

 

Ook jij kunt ontspannen en in balans paardrijden!

Balans

Verhoogt soepelheid en symptomen als onregelmatige gangen, rugpijn en spierspanningen kunnen verbeteren.

Ontspanning

Een anti stress behandeling voor of na een wedstrijd verbetert de prestaties. Ontspant lichamelijk en geestelijk.

Herstel

Bevordert genezingsproces bij blessures en vermindert vermoeidheid en spierpijn na zware inspanningen.

Ervaringen van mijn klanten

Super fijn, voor zowel mij als mijn twee paarden en onze pony;

ontspanning, stretchen, drukpunten, loslaten.

Fijn dat zowel ruiter als paard tegelijkertijd behandeld kunnen worden, gewoon thuis.

Marjanka Lever

Natuurlijke Hoeven

Ik heb nekklachten. Ik ben heel tevreden over de behandeling die Helga mij bied. 

Enorme verlichting en beter resultaat in kortere tijd!

Helga is een heel prettig persoon, ik kan mij volledig ontspannen tijdens de behandeling! Het is echt een aanrader, ik ben sneller door haar behandeling van mijn klachten af!

Ina Slotman

Kraamverzorgende

Wat kun je van mij verwachten

De paarden behandel ik in hun eigen omgeving. Het liefst losjes vastgehouden door de ruiter. De behandeling van het paard duurt ongeveer een uur. Daarna kan het paard weer terug naar de stal of de wei. Dan kan ik de ruiter behandelen. Op de stoel duurt een behandeling ongeveer een half uur, op de massagetafel ongeveer een uur.

* Een shiatsubehandeling op massagetafel wordt vaak vergoed als je aanvullend verzekerd bent.
Informeer hier naar bij je ziektekostenverzekering.

Wil jij ook een happy combination vormen met je paard?

Veelgestelde vragen

Mag je je paard gelijk weer trainen na een behandeling?

Gun je paard eerst even wat rust. Een behandeling kan soms best wat in beweging gezet hebben. Jij gaat ook niet gelijk een marathon rennen als je net een massage gehad hebt. Na een paar uur of de volgende dag kan je jouw paard weer gewoon trainen. 

Waarom moet je na een behandeling water drinken?

Massage werkt dehydraterend. Water wordt sneller uit het lichaam afgevoerd. Het komt dan ook heel vaak voor dat je direct na de massage heel nodig moet plassen. Eventuele tekorten aan water in het lichaam moeten natuurlijk worden aangevuld.  Ook komen er door massage allerlei afvalstoffen vrij. Deze afvalstoffen worden door de lymfebanen in het lichaam afgevoerd. Het drinken van voldoende water helpt de vrijgekomen afvalstoffen via de nieren en de blaas te verwijderen uit het lichaam.

 

Doet een behandeling pijn?

Nee. Soms kan het wel net zijn alsof ik op een blauwe plek druk. Maar meer pijn dan dat doet het niet. Het is belangrijk dat je ontspannen kunt blijven tijdens een behandeling.

 

Vinden paarden een shiatsu behandeling prettig?

Ja, je ziet sommige paarden al tijdens de behandeling genieten. Door kauwbewegingen te maken en gapen laten ze je dat zien. Soms zie je tijdens een behandeling nog niks, maar pas als het paard na de behandeling met rust gelaten wordt.

Hoe bereken je de reiskosten?

De reiskosten worden berekent vanaf Loozen. Binnen een straal van 25 km worden geen reiskosten berekent. Daarboven 20 cent per kilometer. Heen en terugreis. Bij meerdere behandelingen op één locatie kunnen de reiskosten gedeeld worden. Ik werk door heel Nederland. 

Vergoeding ziektekostenverzekering?

Shiatsu valt onder de alternatieve geneeswijzen. Als je aanvullend verzekerd bent en als alternatieve geneeswijzen in jouw pakket zitten, kan je mogelijk een deel vergoed krijgen. Informeer hier naar bij jouw ziektekostenverzekering. Ik ben lid van de NVST en de RBCZ. Dit geldt echter alleen voor de behandeling op de tafel. 

Ervaringen van mijn klanten

 

Super tevreden over de behandeling bij onze pony Amy! Helga is erg rustig en kundig en legt alles goed uit. De shiatsutherapie heeft onze pony goed geholpen, ze voelde zich al vrij snel erna erg happy! Zeker een aanrader. 

Janine Kelder

 

 

Ik heb mijn spieren niet meer vastzitten, waardoor ik minder pijn heb. Gaat super zo!

Agnes

Paraveterinair

Samen ontspannen en in balans rijden

Gun jij jouw paard het allerbeste? Dat betekent ook de beste versie van jouzelf!